Logisztika

A DATAMAGIC ERP fejlett technológiai megoldásainak köszönhetően akár egy felületről irányítható teljes körűen és átláthatóan egy vállalkozás minden logisztikai és raktárkezelési folyamata.

Az egymásra épülő gazdasági esemény orientált megoldásnak köszönhetően nemcsak végtelen számú folyamat variáció kezelhető, hanem biztosított a teljes termék életút nyomon követése az árajánlattól a kiszállításig, minimális adminisztráció mellett.

Raktárkezelés

Raktárkezelés megoldásaink legfőbb erénye, hogy a hagyományos kézi vezérlésű raktárkezelésen túl teljes mértékben automatizálhatóak a folyamatok minden területen úgy, mint rendelés érkeztetés, komissiózás vagy árumozgatás.

Készletszint figyelő funkciónk segítségével előre tervezhetővé válhatnak egy vállalkozás raktárkapacitásai, ezáltal javítva a cég hatékonyságát, úgy, hogy mindez korlátlan számú raktárra elérhető.

Legyen szó raktár térképről (3D), készlet szint előrejelzésről, termék életút vagy áruk fogyásának megjelenítéséről, a DATAMAGIC ERP fejlett vizualizációs megoldásának segítségével egy gombnyomásra minden igényt kielégítő grafikonokat készíthet feladatkiadáshoz vagy prezentációhoz is. Természetesen a DATAMAGIC ERP megfelel azon alapkövetelményeknek, hogy képes legyen sarzs/gyártási szám követésre, helykódos nyilvántartásra, de emellett kiemelkedően rugalmas megoldásainak köszönhetően, képes bármilyen, az ügyfél által meghatározott szempontú nyomon követésre, elkülönítésre, azonosításra.

Mobileszköz támogatásuknak köszönhetően helyhez kötöttség nélkül vezérelheti raktári folyamatait az egyszerű vonalkód olvasó eszköztől kezdve, az újszerű platformokat használó modern mobileszközökig.

Innovatív megoldásainknak köszönhetően a DATAMAGIC ERP nem egy egyszerű adminisztrációs eszköz, hanem olyan kerete lehet vállalati folyamatainak, amely meghatározza munkavállalóinak a napi munkafolyamatokat, teendőket, ezáltal automatizálva az egyes kézi feladatkiadási mechanizmusokat (komissiózási útvonalak, komissiózási ütemtervek, automata raktárirányítás).

DATAMAGIC ERP Ipar 4.0 megoldások

Rendszereink a raktári területen innovatív, a negyedik ipari forradalom fogalmi körébe tartozó technológiai megoldásokkal kombinálhatók.

 • Automatikus árukövetés, virtuális raktár: Targonca rendszerekbe integrálható iWarehouse megoldás segítségével az árumozgatás és áruazonosítás nagy pontossággal és valós időben lekövethető a raktáron belül.
 • Anyagmozgató eszközök és személyek nyomon követése, navigálása: Az iWarehouse rendszerében integrált módon mind beltérben, mind kültérben lekövethetők az anyag mozgatásért felelős eszközök és személyek mozgása, amely lehetővé teszi az ERP rendszerek szintjén a folyamatba épített optimalizálás lehetőségét.
 • Adaptív feladatkiosztás optimalizálás: A korszerű követési és azonosítási technológiák alkalmazásával ERP rendszerünk rendelkezik azokkal a valós idejű információkkal, amelynek segítségével az erőforrások közötti feladatleosztás akár folyamatba építve a változó környezethez adaptálódva optimalizálható.
 • Gyártás kiszolgálás követés (kanban rendszerek): A gyártás kiszolgálás minőségbiztosításának és hatékonyságának alapja az ellátó raktárak és a gyártósor közötti problémamentes kapcsolat. A gyártás kiszolgálás eszközrendszerének valós lekövetése teszi lehetővé a pontos tervezést és végrehajtást.

 

Logisztika

Az egymásra épülő objektumorientált felépítésnek köszönhetően a DATAMAGIC ERP megszűnteti a határokat a klasszikus logisztikai és a vállalat egyéb ügyviteli folyamatai között, így cége ügyvitelei valóban összeköttetésben lesznek egymással.

A logisztikai modul lefed minden olyan folyamatot, amely egy cég életében felmerülhet, az egyszerű visszáru kezeléstől kezdve, a bonyolultabb fuvarszervezési feladatokig.

Széleskörű és rugalmas adatkapcsolati megoldásainknak köszönhetően számtalan lehetőség adott beszállítói, partneri adatforgalmak bonyolítására, akár automatikusan vagy kézzel vezérelve (B2B megrendelése, készletfeltöltés, szállítás). Programunk kialakításának köszönhetően szükség esetén rövid idő alatt bármilyen külső programhoz csatlakoztatható a DATAMAGIC ERP adat küldés vagy fogadás céljából.

Fuvarszervezési modulunk segítségével nemcsak megtervezheti ki-, és beszállításait, hanem azt költségcsökkentési céllal szoftverünk optimalizálja is, így megtakarításokat realizálva cégének. Több opciós fuvarszervezésünk támogatja a GPS alapú megoldásokat, ezért autóinak nemcsak optimális útvonalat tud küldeni, hanem azt összeveti a tényleges útvonallal. Kiegészítő szerviz modulunk segítségével nyilvántarthatja és követheti autóflottájának minden adatát, a hozzá kapcsolódó eseményfigyelmeztető rendszerrel.

További megoldásaink

 • Közvetlen EKAER adatkapcsolat
 • Jövedéki nyilvántartás támogatás, és Adóraktár kezelés
 • Webshop kapcsolat – ERP, mint admin felület – mindent egy helyről
 • Előre beágyazott beszállítói adatkapcsolatok (beszállítói, futár)
 • EDI kezelés
 • Mobil platformra optimalizált kiegészítő applikációk
 • Bizományosi és bérraktár kezelés
 • Több dimenziós kiszerelési mennyiség kezelés
 • Göngyöleg kezelés / nyilvántartás, akár automatizálva
 • Termékdíj kezelés
 • Szerződések kezelése
 • Gyártás kiszolgálás