Cégcsoport kezelés

A DATAMAGIC ERP dinamikus felépítésének köszönhetően megszűnnek a határok a telephelyek és az eddig külön kezelt cégek között.

A cégcsoport kifejezés számunkra egyszerre jelenti a fizikailag eltérő helyen lévő telephelyekkel rendelkező ügyfeleket, a konszolidálandó cégeket, az azonos tulajdonosi körbe tartozó, de a konszolidációban nem minden esetben részt vevő vállalkozásokat, valamint az adott csoportokhoz lazább szálakkal kötődő egyéb cégek hálózatát.

A több rétegű technológiai működésnek köszönhetően a cégcsoporthoz tartozó cégek egy platformon történő kezelése kiterjedhet a konszolidált beszámolók egy gombbal történő elkészítésétől egészen az analitikai és törzs szintű közös adminisztrációig (közös termék, partner és egyéb törzsadatok).

A cégszintű közös ERP használata egy mederbe tereli különböző cégei folyamatait, amely kiegészülve az egyszeres adatbevitel lehetőségével nagyban csökkenti adminisztrációs terheit, így biztosítva a hatékony csoportszintű munkavégzést.

A fejlett adatszinkronizáció, valamint az úgynevezett közös törzses működés lehetővé teszi, hogy az ilyen cégcsoportok kompromisszummentesen tudjanak működni, mindenki a legnagyobb támogatás mellett tudja végezni a munkáját, a management pedig a legkisebb erőfeszítéssel jusson hozzá a szükséges cég- és cégcsoport szintű kimutatásokhoz.

A cégcsoportos működéshez nélkülözhetetlenek a cégcsoport szintű riportok, ami azt jelenti, hogy egyrészt minden riport kiterjeszthető a cégcsoport egészére, vagy annak tetszőleges részére.

A rendszer támogatja több cég esetében az azonos számlatükör használatát, így a cégcsoportra vonatkozó vezetői riport elkészítését is, ezzel gyorsabb előkészítés biztosítható az egyszerre több, vagy éppen az egész cégcsoportot érintő, nagyobb ívű döntésekhez is.

Konszolidált cégcsoport esetében kezeli a részesedéseket, ezek alapján a konszolidációhoz alapinformációkat biztosít, például egy konszolidált főkönyvi kivonatot, amelyben nem szerepelnek a cégcsoporton belüli gazdasági események.

A DATAMAGIC ERP információt biztosít az ellátási láncba rendeződő cégek esetében egymás készleteiről, és lényegesen egyszerűsíti a két cég közötti adás-vételi folyamatokat. Az egymás részére kiállított számlák például azonnal iktatásra kerülnek a címzett cégbe is.

  • Harmonizált vállalat csoport szintű folyamatok
  • Cégcsoport szintű egyszeres adatbevitel
  • Közös termék, partner és egyéb törzsek
  • Csoport szintű riportok
  • Konszolidált beszámoló