Gyártás – Termelés

A DATMAGIC ERP Termelés modulja széleskörű funkcionalitást biztosít gyártásainak tervezésére, nyomon követésére, dokumentálására legyen szó egyedi, vagy akár sorozatgyártásról. Programunk dinamikus felépítésének, a felhasznált fejlett technológiának, és a több évtized alatt szerzett iparági tapasztalatunknak köszönhetően a Termelés modulunk olyan termékké nőtte ki magát, amely ágazat- és méret függetlenül nyújt megoldást bármilyen gyártó vállalatnak.

A DATAMAGIC ERP rendszer Termelés modulja az ügyfél igényei szerint alakítható, paraméterezhető, és az egyszerű, szigorú receptúrák alapján történő gyártástól az összetett, vagy folyamatos termelésig mindegyik területet, ágazatot ki tudja szolgálni.

A modul által biztosított nagyszámú funkció segítségével a DATAMAGIC ERP biztosítja a termék életútjának részletes nyomon követését egészen a rendeléstől a kiszállításig, és akár azon túl is.

A rögzített rendelések, receptúrák (darabjegyzékek) és készletgazdálkodási adatok alapján a program lehetővé teszi az egyszerű gyártásirányítást, amely nagyban segíti egy gyártó cég hatékonyságnövelési törekvéseit.

A termékazonosítás érdekében a rendszer vonalkódokat, sarzs- vagy lot számokat, gyári számokat kezel. Lehetőség van sarzs követésre és a gyártási, értékesíthetőségi és lejárati idők nyilvántartására.

A rögzített gyártások alapján reprodukálható újabb gyártás, hiszen a program felépítéséből fakadóan rugalmasan kezeli az utánrendeléseket, gyártásba adásokat, készleteket.

A gyártási munkafolyamat jól monitorozható, a döntés-előkészítés és irányítás szempontjából fontos státuszokat lehet megadni, illetve rögzíteni a felmerülő hibákat, hiányosságokat (anyaghiány, technológiai probléma, stb.).

A program biztosítja az üzemvezetés számára azon adatok körét, amelyek nélkülözhetetlenek egy versenyképes gyártó vállalat számára, úgy, mint és alap-, segédanyag késztermék vagy bármilyen az aggregált termeléshez szükséges erőforrás hiányát, mindezt már a tervezés során.

A kapcsolódó, támogató logisztikai funkciók segítségével minden a termelés során nélkülözhetetlen erőforrás esetén biztosítható, hogy akkor és ott álljanak rendelkezésre, ahol arra szükség van.

A DATAMAGIC ERP részeként működő fejlett azonosítási és nyomon követési technológiák, illetve az azok által biztosított adatok automatikus feldolgozásának segítségével vállalata beléphet az Ipari Forradalom 4.0 világába. Termeléséről, annak hatékonyságáról nem csak utólag kaphat adatokat, hanem valós idejű információkkal rendelkezhet a gyártás minden egyes mozzanatáról. Olyan információk birtokába kerülhet vállalata minden nagyobb adminisztrációs teher nélkül, amelyek eddig csak jelentős ráfordítással álltak rendelkezésre, ha egyáltalán lehetséges volt mérésük.

 • Gyártás tervezés (akár percre bontott)
 • Erőforrás vizsgálatok, erőforrás tervezés
 • Gyártás irányítás
 • Terv/tény összehasonlítások
 • Kontrolling elemzések
 • Rendelés nyomon követés – kapcsolódó CRM funkciók
 • Vonalkód, címke, egyéb azonosítási technológia támogatás
 • Mobil eszköz támogatás
 • Alapanyag, Segédanyag, Késztermék nyomonkövetés
 • Karbantartás támogatás
 • Kapcsolódó logisztikai, készletgazdálkodási funkciók
 • Teljesítmény értékelési rendszer
 • Adatkapcsolati lehetőség külső programokkal